Griekenlandreis; Studie of vakantie?

door Ava, Bart, Giph en Koen

Na een goeie, turbulentieloze vlucht mochten we gelijk beginnen aan een druk programma in Athene met de Griekse agora, de Syntagma en een grote triomfboog. Doordat de reis door stakingen één dag verkort was, kon het nationaal archeologisch museum niet doorgaan, wat achterafgezien voor onze voeten een juiste keuze bleek. Het hotel was het beste van de drie die we zouden krijgen. De volgende dag bezochten we dé Akropolis met haar enorme tempels en kwamen we erachter dat de oude Grieken beter zijn in bouwen dan de moderne Grieken.

Gelijk hierna mochten we een busreis maken met een fijne buschauffeur (Kristos) naar Delphi en onderweg bezochten we klooster Hosios Loukas. In Delphi bezochten wij de immense tempelsite en een mooi museum, waarna wij in de bus naar Nafplio een op zijn zachts gezegd lange zit voor de boeg hadden (vijf uur!) waar zelfs onze zelfgemaakte podcasts (eentje van bijna een uur!) niet tegen op konden, deze reis was voor enkelen met hoge nood een verschrikking.

De volgende dag bezochten we het theater van Epidauros, waar we op de bovenste zitplaatsen beneden een muntje hoorden vallen, en gingen we naar Tolo waar sommigen een duik in het water hebben gewaagd. Ten slotte bezochten we nog Mycene, waar schrikbarend veel van over was na ruim drieduizend jaar erosie en een onzorgvuldige opgraving.

De laatste dag bezochten zo'n tien man de Palamidiburcht vroeg in de ochtend, waarna we begonnen aan de lange weg huiswaarts. Eerst stopten we nog even bij Korinthe om het kanaal te bekijken en tenslotte bezochten we de zoveelste hoop oude stenen (Kaap Sounio) met een fraaie toneelvoorstelling van onze docenten.

Ten slotte pakten we het vliegtuig en zeiden we gedag tegen Griekenland. Wat hier tot nu toe is beschreven klinkt als een echte studiereis, maar het was veel meer dan dat, het was ook een culturele reis waar we de échte Griekse keuken leerden kennen (die erg goed was) en bovenal een leuke reis. Onze klasgenoten die veel humor hadden (en een beetje drukte) en ook zeker het verbazingwekkende gevoel voor humor en het acteertalent van onze docenten.
Onze dank aan onze docenten die op deze reis een soort vrienden waren en met hun ongelofelijke kennis en enthousiasme saaie dingen leuk maakten. 

En

Onze dank aan de leerlingen die zoveel aandacht hebben gehad en zijn samengesmolten tot een echte, hechte klas.


Groetjes, 
Ava, Bart, Giph, Koen