Ik val op!

Op dinsdag 5 december vindt er onder het motto ‘Ik val op’ een fietszichtbaarheidsactie plaats op Beekvliet.

De fietszichtbaarheidsactie wordt uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) en heeft als doel de leerling bewust te maken van zijn/haar kwetsbare positie op de weg en het belang van goedwerkende verlichting. Door middel van deze actie willen wij een bijdrage leveren aan de verbetering van de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers.

Ook u als ouder/verzorger kunt een belangrijke bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid van uw kind. Op de website https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/fiets/vraag-en-antwoord/wat-zijn-de-regels-voor-fietsverlichting-en-reflectie-op-een-fiets vindt u informatie over de regelgeving omtrent de verlichting van de fiets. Wij willen u vragen om samen met uw kind eens stil te staan bij veiligheid op de fiets, te controleren of alles naar behoren werkt en indien nodig onderdelen te (laten) repareren of vervangen zodat uw kind veilig en goed voorbereid de weg op gaat.

De vrijwilligers van de VVN controleren op 5 december alle fietsen van de leerlingen. Leerlingen waarvan de fiets in orde blijkt te zijn ontvangen bij het uitgaan van school een gadget als beloning. Als de fiets niet in orde is, krijgt de leerling een controlekaart waarop de gebreken staan vermeld zodat u deze later alsnog kunt (laten) verhelpen. Hoewel we onze uiterste best doen om alles zo snel mogelijk te laten verlopen, zou het kunnen dat uw zoon of dochter deze middag iets later thuis is dan gebruikelijk.

Ik val op