Kjeld Zwitserloot wint nationale Scheikunde Olympiade

Kjeld Zwitserloot wint de nationale Scheikunde Olympiade en kwalificeert zich voor de internationale Scheikunde Olympiade in Saoedi-Arabië!

Kjeld Zwitserloot uit klas 5 heeft afgelopen week de nationale Scheikunde Olympiade gewonnen. Deze prestatie is een bewijs van zijn harde werk, toewijding en uitzonderlijke vaardigheden in scheikunde. Hij heeft niet alleen de hoogste score van dit jaar behaald, maar ook de hoogste score ooit!

De nationale Scheikunde Olympiade is een prestigieuze scholencompetitie waarin de beste jonge scheikundigen van Nederland het tegen elkaar opnemen. Naast kennis van het vak, heb je ook analytische en probleemoplossende vaardigheden nodig. Kjeld heeft bewezen dat hij ontzettend talentvol op dit gebied is!

De volgende stap voor Kjeld is deelname aan de internationale Scheikunde Olympiade, die dit jaar in Saoedi-Arabië plaatsvindt. Dit is een unieke kans voor hem om zijn talenten te tonen op een wereldpodium en zich te meten met de slimste jonge geesten uit andere landen. Het is een ervaring die niet alleen zijn academische horizon zal verbreden, maar hem ook waardevolle inzichten en internationale contacten zal opleveren. We wensen Kjeld veel succes en kijken vol verwachting uit naar zijn prestaties op de internationale competitie!

Naast Kjeld verdient ook Koen in 't Hout een speciale vermelding. Hij heeft een indrukwekkende 11e plaats behaald in dezelfde competitie. Hoewel hij net buiten de top tien viel, is dit een geweldige prestatie in een zeer competitief veld. Koen's resultaat getuigt van zijn uitstekende kennis en doorzettingsvermogen, en ook hij heeft reden om trots te zijn op wat hij bereikt heeft.

Gefeliciteerd Kjeld en Koen, jullie hebben de school (en jullie zelf) trots gemaakt!