Olympic Moves: Beekvliet pakt badminton- en tennistitel

Vrijdag 9 juni was de finale van de Olympic Moves in Papendal

Op Gymnasium Beekvliet dagen we leerlingen niet alleen intellectueel uit, maar ook sportief. Vrijdag 9 juni nam een diverse groep leerlingen (van klas 1 tot en met 4) deel aan de landelijke finaledag van Olympic Moves. Uiteindelijk won Gymnasium Beekvliet twee verdiende titels met badminton en tennis.

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport. In 18 verschillende sporten is er tijdens de regionale finales door maar liefst 27.000 middelbare scholieren gestreden om een felbegeerde plek in The School Final. Op vrijdag 9 juni gingen de ruim 6.000 overgebleven ¬finalisten de uitdaging met elkaar aan om het kampioenschap voor scholen. Een dag samen vol sport en plezier! 

Beekvliet nam deel aan de sporten voetbal, hockey, tennis en badminton. In de badmintonfinale pakten de eerste- en tweedeklassers Tijn Schoenmakers, Lees Cremers, Juna Groenevelt, Zara Dierckx en Kim Heuveling de Nederlandse titel schoolbadminton. Dit ging zeker niet vanzelf. Ze hadden veel spannende wedstrijden die ze steeds met 3-2 wisten te winnen. 

Ook onze tennissers (uit klas 3 en 4) Jonas van Berkel, Björn Faber, Bruno de Groot en Noor Scholten hebben de titel gepakt. Zij kunnen zichzelf nu Nederlands kampioen recreatief schooltennis noemen. Zij hebben alles met overmacht gewonnen. Twee mooie prestaties waar wij als school trots op mogen zijn!