Onwijs!! 2023: Een muzikale mikmak!

Gisteren, op 31 oktober 2023, vond Beekvliets jaarlijkse muzikale spektakel plaats. En na een daverend applaus en Carla’s (rector) gebruikelijke praatje, kunnen we constateren dat het een niet-te-vergeten editie was!

Het animo was dan ook wederom groot, zoals te zien was aan de overvolle zaal. De artiesten moesten zelfs last minute extra zitplaatsen zoeken om plaats te maken voor het publiek. De eerste helft opende met het weemoedige lied Vole, gezongen door Faye Benes, die door onze lieftallige presentatrice Charlotte Van Deurzen begeleid werd op de piano.

De twee waren later nog te horen samen met hun bandje 'De Daydreamers', die Sigarette Daydreams van Cage the elephant zongen met broer Sebas Benes aan de drums, Lucas Couwenberg op de bas en Julius Pastoor op de elektrische gitaar. Ook zong de getalenteerde Mira van Oostveen mee, die ook nog Homesick van Dua Lipa met twee stemmen en vier handen op de piano opvoerde samen met Juna Groenevelt.

De Daydreamers was echter niet het enige bandje dat die avond optrad. Ook Elyse Brouwer, Stephanie Coelho van de Ven en Anne-Sophie van Riel uit klas 4 waren te horen. Zij hadden echter wat zang betrof een andere insteek. Het waren namelijk niet zij, maar het publiek dat mocht laten horen wat het in huis had. Ook kwam Led Zeppelin langs met hun nummer Moby Dick, dat werd gespeeld door Joshua Vranken, Fedde de Gruiter, Morris van Oss, Thomas de Geus en Jarno Baaijens, die zijn post in de techniek tijdelijk verliet om te tamboerijn te bespelen.

Ook niet te vergeten was een nieuwkomen. Of toch niet...? Als u dacht de gezichten van Julian Smit, Joris Mol, Tijmen Groenewegen en Bastiaan Jansen te herkennen, zou u het niet bij het verkeerde eind hebben! Dit gezelschap dat vanavond optrad onder de naam 'Siracusa' was voorheen namelijk bekend onder de naam 'Diavolo'. De heren zeggen zelf nog op zoek te zijn naar een permanente naam voor hun band.

Julian en Bastiaan waren echter nogmaals te zien. Zij speelde hier: 'Het door Joris geïnspireerde Drumgeweld'. Een op drums en bongo’s gespeeld... tja... geweld. Wel was het nog even spannend of deze act door kon gaan wegens het feit dat de bongo’s diezelfde middag waren gesneuveld. Bastiaan nam geweld hier iets te serieus, een ware artiest gaat op in de muziek zullen we maar zeggen... Godzijdank was er de gitaarleraar van Tijmen die vervanging had!

Joep Reinders was samen met zijn band bestaande uit hem, Tim van Stratum, Per Overheul en Melchior de Laat te horen. Ze speelden hier echter geen cover, maar een eigen compositie. Chapeau!

Naast bandjes waren er deze avond ook nog mensen die het aandurfden om zelf op het podium te staan. De piano was een populair instrument voor solisten. Zo speelde Ena Eljkovic een stuk van de Nederlandse componist Joep Beving en was Olivier Lankamp te horen met River flows in you van Yiruma.

Wat klassieke muziek betreft was er ook geen gebrek. Hana van Heijst soleerde namenlijk ook in Massenets Meditation uit zij opera Thaïs. Zij was ook nog te horen met haar zus Lan, met wie ze One summer’s day van Joe Hisaishi speelden voor viool en piano.

Als laatste pianist van de avond werden de Iberische ritmes van Albeniz’ Cordóba door Nino Adlim vertolkt.

Als twee uitblinkers werd er nog in het Arabisch gezongen door Iema Daoud en bespeelde Daan Reuvekamp (als enige brugklasser van de avond) de klarinet.

En last, but certainly not least, kwamen onze hoogsteigen wereldsterren van Handcrafted op. Deze inmiddels door de hele provincie bekende band, bestaande uit Ayla Beckers, Jonne Geuze, Julian van Hamond, Roy Broeren, Tim van Stratum en Per Overheul rockten zo hard dat er vanuit het publiek luidkeels 'we want more' te horen was. Ze vervulden dit verzoek zonder enig twijfelen en waren wederom een waar succes!

Al met al was deze avond een groot succes te noemen en is eenieder weer klaar voor de editie van volgend jaar. Maar eerst maar eens het klas-5-en-6-concert!

- Nino Adlim

 

Onwijs!! 2023