Thema-avond studiekeuzeproces

dinsdag 21 november, vanaf 19.30 uur in de Blaula

Zoals aan het begin van het schooljaar al aangekondigd organiseert het decanaat van Beekvliet wederom een thema-avond over het studiekeuzeproces. Deze avond is speciaal voor de ouders van de leerlingen van klas 4 en 5 en werd afgelopen jaren erg positief ontvangen. Omdat veel ouders in het verleden bovendien hebben aangegeven de gegeven informatie erg zinvol voor hun kinderen te vinden, zijn de leerlingen van klas 5 ook van harte uitgenodigd om de avond bij te wonen. De avond vindt plaats op dinsdag 21 november, vanaf 19.30 uur in de aula van Beekvliet. 

Tijdens deze avond zal Hermien Miltenburg, oudervoorlichter van Wageningen University, samen met enkele studenten stilstaan bij alle lastige zaken die komen kijken bij het studiekeuzeproces, zowel voor de leerling als voor de ouder die de leerling bij zijn of haar keuze wil ondersteunen. Hoe pak je dat het beste aan? Met welke zaken moet je allemaal rekening houden als je gaat studeren? Welke factoren zijn het belangrijkst bij het komen tot een goede studiekeuze? En hoe gaat dat dan als je eenmaal studeert, ook financieel? De studenten vertellen veel over hun eigen ervaringen en geven tips. De avond is zeer interactief: er wordt uitgebreid ingegaan op alle vragen uit de zaal.

Een belangrijke reden om deze avond te organiseren is dat uit onderzoek blijkt dat leerlingen (vaak achteraf) aangeven veel te hebben (gehad) aan de ondersteuning door hun ouders tijdens de studiekeuze en in het eerste jaar op universiteit of hogeschool. Maar als ouder is het vaak lastig om te bedenken hoe je je kind het beste daarbij kunt ondersteunen. Deze avond beoogt ervaringen en tips te geven, waarmee zowel leerling als ouder aan de gang kunnen. Een mooi opstapje om verderop in het jaar (weer) open dagen te gaan bezoeken! 

Hermiens website voor ouders, www.studiekeuzekind.nl, bevelen wij u bij voorbaat van harte aan: deze staat vol met nuttige artikelen over alle aspecten van het studiekeuzeproces.