Erasmus+

That's Europe!

Wat houdt het project in?

De kern van de inhoud van het ErasmusPlus-project 2019–2021 is jongeren in Europa bewust te maken van de waarden binnen een verenigd Europa, van de culturele rijkdom die zij ontvangen en van de mogelijkheden die Europa hun biedt. Het hogere doel is dat met dit versterkte bewustzijn de deelnemende leerlingen ambassadeurs van het Europa van morgen worden en dat ze de ideeën, die hen verbinden, verspreiden naar hun netwerken (families, vrienden, klasgenoten etc.) en naar elkaar toe.

In een moderne Europese omgeving worden de normen, waarden en praktijken die we allemaal gemeen hebben, uitgedaagd door eenieders alternatieve kijk op de aspecten die ons verdelen. Dit project wil een concrete tegenmaatregel zijn voor deze tendens – we hopen op het verspreiden van een positief begrip van een verenigde Europese jeugd over de grenzen van onze naties heen.
Om dit doel te bereiken, moeten onze leerlingen elkaar en andere Europese landen met hun specifieke cultuur, geschiedenis en tradities ontmoeten. Door samen te werken aan een project met leerlingen uit andere landen, hebben ze de mogelijkheid om hun eigen visies en waarden te vergelijken door verschillen en vooral overeenkomsten met elkaar te vinden. Door dit bewustzijn te combineren met een directe link naar de eigenlijke instellingen van de Europese Unie, via een excursie naar de democratische instellingen van de EU in Brussel, zal een extra interesse in en misschien zelfs waardering voor diezelfde instellingen ontstaan omdat ze dan, dat is in ieder geval de intentie, niet langer het gevoel zullen hebben dat deze instellingen de ver-van-mijn-bed show zijn. 

In het project werken zes Europese scholen met elkaar samen:  

Rottmayr-Gymnasium in Laufen, Duitsland 
IES Sierra Nevada, in Fiñana, Spanje
Gladsaxe Gymnasium in Søborg, Denemarken
Lycée Professionel Colbert in Marseille, Frankrijk
Istituto Statale di Istruzione Secondaria Superiore “Giuseppe Verdi” in Valdobbadiene, Italië
- Gymnasium Beekvliet. 

Bekijk ook de andere projecten van Eramus+ op onze website.