Aanmelden nieuwe leerlingen 2024-2025

Zit je in groep 8 van de basisschool? Dan moet jij je dit jaar gaan aanmelden voor een middelbare school. Als je van plan bent om je op Beekvliet aan te melden, lees je hier hoe dat in zijn werk gaat.

Aanmelden op Gymnasium Beekvliet

 

Wanneer de leerkracht van groep 8 jou een advies heeft gegeven over de voor jou geschikte schoolsoort, kun je je aanmelden bij de school van je voorkeur. 

Om op Beekvliet toegelaten te kunnen worden, heb je een positief advies VWO of HAVO/VWO* van de basisschool nodig. 

  • Heb je een VWO-advies gekregen? Na binnenkomst en controle van gegevens worden leerlingen met een VWO-advies over het algemeen* aangenomen.
  • Ook met een HAVO/VWO advies kun je je aanmelden bij Beekvliet. Er is een goede kans dat je wordt aangenomen. Zeker als de leerkracht van groep 8 ook denkt dat je het aankunt. En dat je het ook leuk gaat vinden op een gymnasium waar best veel van je wordt gevraagd. Heb je een HAVO/VWO advies? Dan adviseren we je om je ook op minstens één andere school aan te melden. 

* We kijken uiteraard voor alle leerlingen of we de begeleiding die in specifieke situaties nodig is kunnen bieden (en meestal is dat het geval; bij twijfel kunt u contact opnemen met de afdelingsleider van klas 1, meneer Teulings). 

Wil je je aanmelden op Beekvliet? 

Heb je een VWO of een HAVO/VWO advies en wil je je aanmelden op Beekvliet? Ga naar deze pagina met het digitale aanmeldformulier en vul daar alle gegevens in. Ga er maar goed voor zitten, want we willen veel van je weten! 

Na jouw aanmelding vragen wij je om langs te komen voor een gesprek. Daarna krijg je te horen of je bent aangenomen op Beekvliet; met een VWO-advies is dat bijna zeker, maar bij een HAVO-/VWO-advies kijken we nog even of we denken dat je het gymnasium aankan. Soms overleggen we ook met je docent van de basisschool. We laten je dan zo snel mogelijk weten of je wordt aangenomen!

Wat gebeurt er na de aanmelding?

Ben je aangenomen? Gefeliciteerd! Waarschijnlijk ben je al een aantal keer bij ons op school geweest voor bijvoorbeeld de Open Dag, The Beekvliet Experience, het Pré-Gymnasium en de aanmelding, maar op 12 juni 2024 ben je ook van harte welkom om te gaan kennismaken met je nieuwe klassenleraar (mentor) en je klasgenoten. Dan krijg je ook een hele berg informatie over bijv. je lesrooster, je schoolboeken en je agenda. Op die manier kan jij na de zomervakantie goed voorbereid starten in klas 1 van Gymnasium Beekvliet!

Weet je het nog niet helemaal zeker?

Kijk dan vooral nog even rond op onze website, bezoek de Open Dag, doe mee aan The Beekvliet Experience en/of het Pré-gymnasium, of praat met leerlingen die nu op Beekvliet zitten. Heb je de Open Dag, het Beekvliet Experience en het Pré-Gymnasium gemist, dan kan je vragen of dhr. Teulings je een keertje op je gemak de school laat zien. Heb je nog concrete vragen, neem dan contact op met dhr. Teulings, afdelingsleider van klas 1 via j.teulings@gymnasiumbeekvliet.nl.

Uitgeloot op een andere school?

Sommige scholen in de buurt houden een loting omdat ze te veel aanmeldingen ontvangen. Als je bij die andere school bent uitgeloot, kun je op een later moment alsnog naar Beekvliet komen om je bij ons aan te melden.